Előfizetői tartalom

Így rángatta a magyar politika az áfa- és járulékkulcsokat

Portfolio
Az elmúlt években a magyar kormányok előszeretettel nyúltak a különböző adó- és járulékkulcsokhoz a gazdaságpolitikai céljaik érvényesítése érdekében. A sokféle változtatásban közös vonás volt, hogy ha szorult helyzetbe került a költségvetés, akkor a korábbi adócsökkentéseket rendre adóemelő lépések követték. A múlt pénteken Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter által bejelentett 2012-es tervek sem számítanak kivételnek, hiszen a költségvetési bevételnövelő lépések között mind az áfa-emelés, mind a járulékok emelése megtalálható.

Mint ismert: a 2012-es költségvetési kiigazító csomag nagyobb részét már nem kiadáscsökkentésekből tervezi elérni a kormány (ahogy azt a tavaszi Széll Kálmán-tervben jelezte), hanem bevételnövelő lépésekkel, adóemelésekkel. A normál áfa-kulcs például 25%-ról 27%-ra nő, amellyel egyszerre két rekordot is felállít a kormány: amellett, hogy jelen ismereteink szerint ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés