Előfizetői tartalom

IMF: Még rosszabbak lettek a kilátások

Portfolio
A világgazdaság jelenlegi kilátásai rosszabbak, mint januárban voltak - derül ki a Nemzetközi Valutaalap friss gazdasági kitekintőjéből. Előrejelzésük szerint idén 3,3 százalékos lehet a globális növekedés, 0,2 százalékponttal alacsonyabb, mint januárban várták. A szervezet szakértői a fejlett és a feltörekvő országokat illetően egyaránt pesszimistábbak. A feltörekvő európai országokban a növekedés alig kúszik 2 százalék fölé a következő két évben, Magyarország stagnál idén.

A Nemzetközi Valutaalap lefelé módosította növekedési prognózisait. A szervezet szakértői globális szinten 3,3 százalékos növekedéssel számolnak, ami 0,2 százalékpontos korrekciót jelent a januári prognózishoz képest. A növekedés motorját továbbra is a feltörekvő gazdaságok hajtják, élükön Kínával, ahol idén 8 százalékos lehet a növekedés. A feltörekvő országok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés