Előfizetői tartalom

Ismét örömhírt közölt az NGM! (2.)

Portfolio
A szeptemberi és októberi hónapok után novemberben is többlettel zárt az államháztartás, a központi alrendszer 2014. novemberi pénzforgalmi többlete 95,9 milliárd forint lett - közölte gyorstájékoztatójában a Nemzetgazdasági Minisztérium. A Portfolio gyűjtése szerint 2002-ig visszamenőleg nem volt ekkora szufficit a költségvetésben az év tizenegyedik hónapjában. Ezzel a kumulált hiány 713 milliárd forintra csökkent, és figyelembe véve az új pénzforgalmi hiányelőirányzatot (1151 milliárd), decemberben akár 438 milliárd forintos "lyukat" is produkálhatna az állam.

Sorozatban harmadszor Köszöni szépen, jó állapotban van az idei költségvetés. Ezt mutatja egyrészt, hogy a parlamenti képviselők a múlt héten módosították a 2014-es büdzsét, amivel megemelték a hiányt és az Országvédelmi Alapból elvettek. Másrészt a hétfő délután megjelent friss novemberi büdzséadat is erre bizonyíték. Az NGM közlése szerint ugyanis novemberben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés