Előfizetői tartalom

Itt a friss magyar GDP-adat!

Portfolio
Az első negyedévi 3,5% után 3,9%-kal, 8 éve nem látott ütemmel bővült a második negyedévben éves alapon a magyar gazdaság - közölte az előzetes, munkanaphatással korrigált adatot a KSH. Utóbbi gyorsabb, mint a Portfolio tegnap közzétett elemzői konszenzusa (3,6%), illetve egy egyszerű előrejelző modell által jelzett dinamika (szintén 3,6%). Negyedéves alapon a magyar gazdaság az első negyedévi 1,1% után 0,8%-kal bővült.

A KSH közlése szerint a növekedést alapvetően az ipar és az építőipar nemzetgazdasági ágak teljesítményének növekedése okozta, ahogy azt tegnapi beharangozónkban már rögzítettük.Kapcsolódó cikkünk2014.08.13Szárnyaló magyar gazdaságról jöhet holnap adatAz NGM közleménye emellett a piaci szolgáltatások növekedésének kedvező hatását emelte ki közleményében:Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés