Előfizetői tartalom

Itt a várva várt bejelentés: tovább lazít a Fed!

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően újabb eszközvásárlási programot jelentett be a Fed. A közlemény szerint havi szinten 40 milliárd dollár értékben vásárol majd jelzálog fedezetes eszközöket. Döntését a kedvezőtlen munkaerőpiaci fejleményekkel indokolta. További újdonság, hogy változott a kamatpálya várható alakulásával kapcsolatos kommunikáció. Az új céldátum 2015 közepe, ami azt jelenti, hogy előreláthatólag egészen addig nem változik az irányadó ráta.

A Fed Nyíltpiaci Bizottságának (FOMC) kétnapos kamatmeghatározó ülés nem sokkal ezelőtt ért véget. Az erről szóló közlemény fél hétkor látott napvilágot. A legfrissebb adatok egyértelműen arra utalnak, hogy mérsékelten nőtt a gazdaság az elmúlt hónapokban - olvasható a közlemény elején. A foglalkoztatottság alig bővült, a munkanélküliség nem, vagy csak alig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés