Előfizetői tartalom

Itt az adat: kint vagyunk a recesszióból!

Portfolio
A KSH most közzétett gyorsbecslése alapján az első negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 0,7 százalékkal felülmúlta az előző negyedévi szintet. Az éves GDP-index még a negatív tartományban van: -0,9 %. A piaci konszenzus -1,3% volt, vagyis az adat a várakozásoknál jobb lett. Érdemes ráadásul figyelembe venni, hogy tavaly a szökőnap miatt hosszabb volt az első negyedév, az ezt korrigáló, naptárhatással igazított index reálisabb képet mutat. Ez a mutató -0,3 %-on áll.

A pozitív negyedév/negyedéves adat azt jelenti, hogy négy negyedév után kilábaltunk a recesszióból. Erre a havi részadatok (ipar, kiskereskedelmi forgalom) alapján egyértelműen számítani lehetett, hiszen az utolsó negyedév sokkszerű hatásainak a korrekciójáról árulkodtak.Mivel részletes adatokat majd csak több hét múlva láthatunk, ezért a növekedés szerkezetét illetően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés