Előfizetői tartalom

Itt az IMF igazán lesújtó prognózisa!

Portfolio
Látványos előrelépés történt a fejlett országok költségvetésében, az adósságráták 2013-2014-ben stabilizálódhatnak a konszolidációs erőfeszítések hatására, ám ez csak a történet egyik fele. Továbbra is jelentős kockázatok leselkednek a világgazdaságra - olvasható ki a Nemzetközi Valutaalap szerdán megjelent Fiscal Monitor című átfogó elemzéséből. Érdekes adatokra és előrejelzésekre bukkanhatunk az anyagban Magyarországra vonatkozóan. Ezek szerint az IMF szakértői nem aggódnak a költségvetési hiány elszállása miatt, az adósság viszont magas szinten ragadhat és hazánk finanszírozási igénye az egyik legmagasabb a feltörekvő gazdaságok között. Az elemzés másik lényeges üzenete, hogy a Valutaalap várakozásai szerint nem csökken a magyar újraelosztási ráta.

A fejlett gazdaságokban tapasztalt magas államadósság-ráták és az alacsony gazdasági növekedés, valamint a feltörekvő országokban felbukkanó problémák sötét felhőként gyülekeznek a globális gazdaság felett - kezdi a legfrissebb Fiscal Monitor anyagát a Nemzetközi Valutaalap. Van miért aggódni Az IMF szakértői szerint a fejlett országokban csökkenő költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés