Előfizetői tartalom

Itt az IMF véleménye Magyarországról!

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) örvendetesnek tartja, hogy végre fellendülőben van a magyar gazdaság, ugyanakkor szerintük a középtávú kilátásaink már visszafogottak, plusz továbbra is kockázatot jelent a magas eladósodottságunk. Ajánlásuk szerint ezért továbbra is a sérülékenységünk csökkentésére kéne koncentrálnunk, illetve kiszámíthatóbbá kellene tennünk a gazdaságpolitikánkat. Az IMF végül arra is kitért, hogy nem kéne növelni az állami szerepvállalást a gazdaságban és nem jó, hogy bankot vásárolunk.

Az IMF nemrég itt járt Magyarországon és a kormányzattal folytatott egyeztetéseiket követően mostanra elkészítették a negyedik cikkely szerinti felülvizsgálatukat hazánkról. Ebben sorra veszik az elmúlt időszaki gazdasági fejleményeket, illetve friss előrejelzéseket is megfogalmaznak ránk nézve. Az elkövetkezo évekre vonatkozó fontosabb számaikat az alábbi táblázatban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés