Előfizetői tartalom

Jelentősen emeli a kiadásokat a kormány, mégsem nő a hiány

Portfolio
A 2011-es költségvetési törvényhez benyújtott módosító indítványok nyomán jelentősen, 83 milliárd forinttal nőnek jövőre a költségvetés kiadásai, a tervezett hiányszám mégsem változik - mutat rá az érdekes fejleményre a Napi Gazdaság. Ennek oka, hogy az indoklás szerint a kormány olyan mértékben konzervatívan tervezte meg a jövő évi adóbevételeket, hogy erre a 83 milliárdos pluszra bőven lesz fedezet. Ha ez igaz, akkor ez máris egy költségvetési trükk és a várhatóan túlfutó bevételekből máris költekezik a kormány.

Ma a 2011-es költségvetési törvény vitája mérföldkőhöz érkezik, ma szavaznak ugyanis a bevételi és kiadási főösszegekről a honatyák, valamint az ezek egyenlegeként adódó hiányszámról. Utóbbi pénzforgalmi szemléletben 798,7 milliárd forint lesz, ami a tervezett GDP 2,8%-át teszi ki és nem tér el érdemben a kormány eredeti hiánycél javaslatától. A bevezetőben említett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés