Előfizetői tartalom

Jelentősen romlottak a német kilátások az Ifo szerint

Portfolio
Eddig jól teljesített a német gazdaság, viszont már láthatók a lassulás jelei. A kedvezőtlen globális gazdasági kilátások és az adósságválság miatt jövőre valószínűleg már csak 0,4 százalékos lesz a növekedés - derül ki az Ifo legfrissebb gazdasági kitekintőjéből. A német kormányzati tanácsadók, és az Európai Bizottság optimistább.

Az Ifo intézet legfrissebb előrejelzése szerint (az idei 3 százalék után) jövőre mindössze 0,4 százalékos lehet a gazdasági növekedés Németországban, de persze csak akkor, hogy ha az adósságválság nem súlyosbodik tovább, és Olaszország képes lesz magát piaci forrásokból finanszírozni. Ellenkező esetben recesszióba kerülhet a gazdaság - derül ki a jelentésből. A német...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés