Előfizetői tartalom

Kérdés, hogyan tud ez a két társaság egy országban élni

Kádár Piroska
Nem működnek a nyugodt, demokratikus sémák Ukrajnában. A választási csalás bevett gyakorlattá vált, az intézmények lenullázódtak, az ország korrupcióban fuldoklik, ami agyonnyomja a gazdaságot is. Nehéz elképzelni, hogy a helyzetet valakinek sikerül konszolidálni, annyira megosztott az ország, hogy csak az egyik vagy a másik fél győzhet. Az ukrajnai demonstrációk hátteréről Kovács Miklóst, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét kérdeztük.

Portfolio.: A megmozdulások tavaly az EU integráció megbukása után indultak el, de az elhúzódó és egyre keményebb utcai harcok mintha túlmutatnának ezen. Milyen okok húzódnak meg a kitartó demonstrációk mögött? Mi mozgatja a tüntetőket? Kovács Miklós: A legmélyebb réteg nyilván Ukrajna eredendő megosztottsága. Ukrajna két pólusa, a nyugatbarát, de nacionalista nyugati...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés