Előfizetői tartalom

Keservesen jöhet össze jövőre az áhított hiánycél (2.)

Portfolio
A hiány meghaladhatja a 2,5%-os költségvetési hiánycélt jövőre. Az ESA-hiány 3,1% körül lehet, de kedvező, hogy a tartalékok döntő részének végleges eltörlésével elérhető lehet a hiánycél - jelentette ki Simor András jegybankelnök a parlament Számvevőszéki és költségvetési bizottságának keddi ülésén. Figyelmeztetett: ekkor minimális tartalék marad az esetlegesen később jelentkező kockázatok kivédésére. A jegybank friss prognózisa szerint jövőre alig növekszik a magyar gazdaság: 0,6%-os GDP-növekedést jeleznek előre szemben a kormány 1,5%-os várakozásával. Simor András beszédében azt is elárulta, hogy a részletes véleményt csütörtökön fogja bemutatni az MNB.

Alig lesz itt növekedés Az MNB szakértői elemzést készítettek a 2012-es költségvetési törvényjavaslatról. Elsősorban azt vizsgálták, hogy teljesíthetők-e az előirányzatok és a hiánycél - kezdte beszédét Simor. Az MNB előrejelzése szerint 3,1%-os államháztartási hiány várható 2012-ben, szemben a kormány által kitűzött 2,5%-os GDP-arányos hiánycéllal. A jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés