Előfizetői tartalom

Keservesen küzd a kormány a legnagyobb ellensége ellen

Portfolio
A figyelem középpontjába került a kormány adósság elleni harca a legutóbbi, felülvizsgált negyedéves adósságadatok után. Ezek szerint bár kisebb mértékben ugyan, de csökken a magyar államadósság GDP-arányos értéke: két év alatt közel 7 százalékponttal mérséklődött az adósságráta. Leselkednek azonban kockázatok a kormány céljára, a forint gyengülése közepette nehezebben tud csökkeni az államadósság. Könnyen elképzelhető, hogy emiatt a tavalyi év vége rosszul fog festeni.

Nem csökkent annyira az adósság A Magyar Nemzeti Bank szerdán tette közzé a pénzügyi számlák harmadik negyedéves végleges adatait, melyben - a KSH visszamenőleges GDP-revíziója miatt - felülvizsgálta az adósságszámokat. Ezek alapján az elmúlt két évben a korábban gondoltnál magasabbak voltak a negyedéves adósságmutatók. A legjelentősebb eltérés az elmúlt három...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés