Előfizetői tartalom

Ki legyen a jegybankelnök? - A politika közbeszól

Portfolio
Megbízható politikus lesz a Magyar Nemzeti Bank elnöke, pedig szakértő jegybankárnak kellene lennie - többek között ez rajzolódik ki a Portfolio.hu felméréséből, amelyben a piaci várakozásokat szondáztuk meg. Információink szerint Londonban és a hazai befektetők körében is egyre nagyobb figyelem vetül arra, hogy ki váltja a jövő márciusban leköszönő Simor Andrást az MNB élén. Ez a kitüntetett érdeklődés is rávilágít arra, hogy a pénzpiacok nagy jelentőséget tulajdonítanak annak, hogy miként zajlik le a "kormányváltás" a monetáris politikában. Úgy tűnik, teljes megelégedettség nem fogja övezni az elnökváltást, de az sem biztos, hogy az alapvető elfogadottság meglesz.

Varga, Matolcsy helyett Hamecz. Felmérésünkben hat kérdésre vártunk választ a résztvevő 23 (anonim) gazdasági elemzőtől, részvény-, deviza- és kötvénypiaci szakértőtől. Először egy egyszerű, nyitott kérdés keretében mértük fel, mire számít a piac. A "Ki lesz a jegybankelnök?" kérdésre adott válaszból egyértelműen kiderül, hogy a piaci szereplők elsősorban politikusra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés