Előfizetői tartalom

Kiderült: nem csökkent az államadósság tavaly

Portfolio
Tavaly év végén 77,3% volt a GDP-arányos államadósság - derül ki a ma megjelent pénzügyi számlák statisztikából. 2013 végén is pontosan itt állt a mutató, vagyis az adósságráta nem csökkent. Igazából nem csökkent már 2013-ban sem, amikor mindenféle trükkökkel lehetett ideiglenesen mérséklődést kimutatni. Ennek ellenére azt gondoljuk, hogy az idéntől már valóban csökkenő adósságpályát láthatunk majd.

Az előzetes adatok alapján stagnált az államadósság 2014-ben Magyarországon, miután az év végi 77,3%-os adósságráta megegyezik az egy évvel korábbival. Első pillantásra ez nem igazán biztató, hiszen már 2013-ban is rendesen kozmetikázni kellett a számot ahhoz, hogy kijöjjön egy kis csökkenés. (Csak címszavakban: erőteljes - és ideiglenes - likvidforrás-csökkentés, Mol...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés