Előfizetői tartalom

Király Júlia október végén is kamatemelésre szavazott

Portfolio
A szeptemberi üléshez hasonlóan az októberi 25-i monetáris tanácsi ülésen is Király Júlia támogatta azt, hogy a Magyar Nemzeti Bank 25 bázisponttal 6,25%-ra emelje az irányadó kamatlábat - derül ki a ma közzétett rövidített jegyzőkönyvből. A döntő többség, 6 fő azonban az alapkamat szinten tartására szavazott. A monetáris tanács "tagjainak túlnyomó többsége egyetértett abban, hogy a jelenlegi helyzetben kiváró monetáris stratégiát érdemes folytatni" - olvasható a dokumentumban. Többen úgy látták akkor, hogy kedvezőtlen piaci forgatókönyvek esetén "nem kerülhető el a későbbiekben a monetáris kondíciók szigorítása".

Az október végi előre meghirdetett kamatdöntő ülést követően tegnap nem-kamatmeghatározó ülést tartott a monetáris tanács. Erről a szokásoktól eltérően nem csak kétmondatos, hanem hosszabb közleményt adott ki a piaci feszültségekre tekintettel. A közleményről kritikus véleményt foögalmaztunk meg:Kapcsolódó cikkünk2011.11.15Kamatemelés nincs, közlemény van! - Megszólalt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés