Előfizetői tartalom

Komoly gondok Amerikában - Megnyitják a pénzcsapot?

Portfolio
A legfrissebb foglalkoztatottsági és feldolgozóipari adatok alapján egyre világosabban látszik, hogy komoly gondok vannak az amerikai gazdasággal. A kérdés csak az, hogy átmeneti vagy tartós jelenségről van-e szó, és hogyan értékeli mindezt a Fed. Elemzők szerint a rózsásnak távolról sem nevezhető kilátások ellenére egyelőre nem lesz újabb állampapír-vásárlási program (QE 3.0) - legalábbis addig biztosan nem, amíg a munkanélküliség el nem éri a 10 százalékot, a maginfláció pedig egy százalék alá nem kerül.

A két héttel ezelőtti foglalkoztatottsági statisztikából egyérteműen látszott, hogy a gazdaság munkahely-teremtő képessége sokkal gyengébb annál, mint amit a tartós élénkülés igényelne (ez havi szinten plusz 150 ezer főt jelentene). A jelentésnek mindössze egyetlen pozitív eleme volt, mégpedig az, hogy a bérek felfelé mozdultak.Kérdés azonban, hogy vannak-e a gazdaságnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés