Előfizetői tartalom

Komoly régiós betegséget okozhat a görög fertőzés

Portfolio
Amennyiben a görög államadósság átstrukturálása bekövetkezne, az a pénzügyi és kereskedelmi kapcsolatokon keresztül negatív hatással lenne a kelet-közép-európai térség gazdaságaira - mutat rá körképében a Bloomberg. Ennek kockázatára már a Nemzetközi Valutaalap múlt héten kiadott térségi gazdasági előrejelzése is rámutatott és a hírügynökségnek londoni stratégák, elemzők is megerősítették a veszély valódiságát.

A hírügynökség múlt héten közzétett globális felmérése szerint a választ adók 85%-a tartotta valószínűnek, hogy Görögország át fogja ütemezni államadósságát. Ennél jóval kevesebben, de elképzelhetőnek tartották a részt vevők azt is, hogy ugyanerre az útra lép Írország és Portugália is.Kapcsolódó cikkünk2011.05.13A piac gyakorlatilag elkönyvelte Görögország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés