Előfizetői tartalom

Közel húszéves mélyponton az építőipar

Portfolio
Áprilisban 2%-kal emelkedett az építőipari termelés volumene az előző havi szintről, ám ez az óriási zuhanásban olyan kis mértékű korrekció, hogy szinte csak nagyítóval látszik. Az építőipar teljesítménye nagyjából az 1997. évi szinten lehet. Az uniós források visszaesése mellett a magánberuházások gyengélkedése is lefelé húzza az ágazat teljesítményét.

A 2%-os havi alapú növekedés azt eredményezte, hogy az építőipar teljesítménye áprilisban "csak" 29,8%-kal maradt el az egy évvel korábbitól - márciusban az éves index még -33,9% volt. Ugyanakkor ha megnézzük ezt a mozgást fix bázison, láthatjuk, hogy a fő trendet a mostani kis emelkedés nem változtatja meg:A mostani termelési szintet érdemes még nagyobb kitekintésben is...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés