Előfizetői tartalom

El-Erian: kiábrándító a G20-as csúcs lezárása

Portfolio
A Pimco vezetője, Mohamed El-Erian a Financial Times blogjában meglehetősen erős véleményt fogalmazott meg a G20-as csúcstalálkozóról. Véleménye szerint gyakorlatilag érdektelen az a zárónyilatkozat, amit a csúcstalálkozó lezárásaként a vezető fejlett és feltörekvő országok letettek az asztalra. Itt volt a lehetőség, hogy az igazán fontos kérdésekben előre tudjanak lépni a legnagyobbak, azonban semmilyen konkrét intézkedés nem került elfogadásra.

A kiábrándító El-Erian szerint nem is a zárónyilatkozat szövege, hiszen abban nagy általánosságban érintve vannak és azonosítva a legfőbb problémák, a baj az, hogy ezekhez nincs kötve semmilyen konkrét intézkedés, ütemterv, ellenőrzési vagy koordinációs mechanizmus. A piac mind arra várt, hogy az európai adósságválság megoldására tett egyik fontos lépést képesek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés