Előfizetői tartalom

Soros: Európának három hónapja maradt

Portfolio
Az európai döntéshozóknak a minimálisan elégséges, a válságot csak halogató intézkedések helyett meggyőző elköteleződésére lenne szükség, az idő haladtával ugyanis egyre nehezebb lesz a hatóságoknak megfelelniük a piacok követelésének - mondta a magyar származású hedge fund guru, Soros György. Véleménye szerint az EU-nak nagyjából három hónapja maradt, hogy kielégítően rendezze a helyzetet. Az euró viszont minden bizonnyal fennmarad, hiszen ez mindenkinek érdeke - tette hozzá.

Az eurózóna felépítése egy fundamentális töréstől szenved, hiszen míg egyik oldalról egy monetáris és gazdasági unióról beszélünk, politikai és fiskális szempontokból nem egységes a térség - mondta Soros György, egy olaszországi konferencián. A válság megoldására számos ötlettel állt elő a magyar származású hedge fund guru. Véleménye szerint szükség van egy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés