Előfizetői tartalom

Lesújtó londoni vélemények jöttek: kiábrándítóak az adatok

Portfolio
Egyértelműen negatívan értékelik a januári magyar államháztartási adatokat a londoni elemzőházak, ami azért is intő jel, hiszen az elmúlt hetekben rendkívül optimista véleményen voltak Magyarországról. Különösen negatív fejlemény megítélésük szerint, hogy már az év első hónapjában teljesült az egész éves deficitterv 18%-a, és a kiadási oldalon sem túl biztató folyamatok indultak el. A külföldi szakértők ugyanakkor azt is megjegyzik, hogy egy hónap adataiból még korai lenne messzemenő következtetéseket levonni, ám a friss számok is alátámasztják a februárra tervezett kormányzati csomag szükségességét.

BNP Paribas: negatív hír, a forintot is megviselheti Váratlanul kimagasló hiányt halmozott fel januárban a magyar költségvetés. Különösen negatív hír, hogy az év első hónapjában teljesült az egész éves terv 18%-a. Ezért a kormány által február végére ígért intézkedések rendkívül fontosak az elszállással kapcsolatos félelmek enyhítése érdekében - értékelik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés