Előfizetői tartalom

Levélben győzködi uniós kollégáit Matolcsy

Portfolio
Matolcsy György levelet írt az Európai Unió gazdasági és pénzügyminisztereinek az Európai Bizottság pénteken megjelent 2012. tavaszi előrejelzéséről - közölte kedd délután az NGM. A nemzetgazdasági miniszter levelében kiemeli, hogy már az Európai Bizottság is 3% alatti deficitet jelez előre Magyarország számára, ami megítélése szerint fontos tényező a kohéziós források felfüggesztésének ügyében.

A levél a június 22-i Ecofin ülés Magyarországot érintő, túlzott hiány eljárás (EDP) eljárás alóli mentesítés előkészítését célozza meg. A csatolt levél címzettje a unió soros elnökségét betöltő Dánia gazdasági miniszterasszonya, Margrethe Vestager, ugyanezt a levelet az Ecofin Tanács valamennyi tagja megkapta - tájékoztat a tárca. Mit írt Matolcsy? "Mint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés