Előfizetői tartalom

Lopakodó hadművelet indult Magyarországon

Portfolio
Példátlan külpolitikai nyomás nehezedett a héten a magyar kormányra a Nemzetközi Valutaalap és az Európai Bizottság által problémásnak ítélt törvények miatt, illetve a túlzott deficit eljárás folytatódása mellett. Mindez többek között azt a feladatot rója a kormányra, hogy hogyan tud fokozatosan úgy engedni a hitelnyújtó szervezeteknek, hogy az a közvélemény számára ne tűnjön teljes megadásnak, a korábban hangoztatott álláspont gyökeres megváltoztatásának. Az államadósság elleni háború után a héten ennek a "lopakodó hadműveletnek" a folyamatát láttuk, azaz minden nap egy ponton (olykor csaknem észrevehetetlenül) enyhült, nyugtatott a kormányzati kommunikáció, amely jótékony hatással volt többek között a forintra. Mivel a problémásnak tartott törvényekben a jelek szerint nem lép(ett) azonnal a kormány, a jövő hét különösen izgalmasnak ígérkezik majd a brüsszeli döntések, továbbá a görög hiteltárgyalások összeomlása és a tömeges eurózóna leminősítés utóhatásai miatt is.

Kemény üzenetek sorozata A héten lényegében össztüzet zúdított az Európai Bizottság a magyar kormányra, hiszen úgy döntött, hogy keményebb szakaszba lép a hazánk ellen már nyolc éve zajló túlzott deficit eljárás, másrészt jelezte, hogy mely három törvény esetén vár változtatást a magyar kormány részéről. Ellenkező esetben kötelezettségszegési eljárás indulhat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés