Előfizetői tartalom

Ma újra törlesztünk az IMF-nek - Túl vagyunk a hitelcsomag felén

Portfolio
A május eleji bő 620 millió euró után ma mintegy 310 millió eurónyi (91,5 milliárd forintnyi) újabb törlesztést hajt végre a magyar állam a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felé, amely kötelezettség a 2008-2009-ben felvett nemzetközi hitelcsomagból ered. A héten egyébként a Magyar Nemzeti Bank is fizetett már vissza egy 182 millió eurónyi (53,6 milliárd forintnyi) hitelrészletet.

Amint az alábbi összeállításban látható: júliusban nem kell törlesztenie se az MNB-nek, se az államnak az IMF felé, majd augusztusban az állam részéről egy újabb bő 600 millió eurós törlesztési kötelezettség merül fel. Ezt követően még novemberben lép fel hasonló mértékű törlesztési kötelezettség, a későbbiekben ennél már csak kisebb kifizetések merülnek fel.Amennyiben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés