Előfizetői tartalom

Magyarország a kevésbé sérülékeny országok között

MTI
Londoni pénzügyi elemzők szerint az elmúlt hónapok elsősorban Kínából kiinduló feltörekvő piaci felfordulása ellenére igen alacsony, sőt az utóbbi időszakban folyamatosan csökken a rendszerszintű pénzügyi válság kockázata a feltörekvő gazdaságok zömében. Magyarország a pénzügyi válságtól legkevésbé veszélyeztetett országok között van.

A City egyik legnagyobb pénzügyi-gazdasági elemzőháza, a Capital Economics szakértői csütörtökön ismertetett új helyzetértékelésükben közölték, hogy a cég által kidolgozott, 28 feltörekvő gazdaságra kiszámolt átlagos kockázatjelző (Capital Economics Risks Indicator, CERI) jelenleg 4,1. A ház szerint ez sokkal alacsonyabb a korábbi válságos időszakok mutatóinál. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés