Előfizetői tartalom

Magyarország nagyot ugrott előre az európai rangsorban

Portfolio
A tavalyi utolsó negyedévhez képest előrébb ugrott a magyar gazdaság az európai növekedési rangsorban, a 3,7%-os éves dinamika azonban így is messze volt a dobogótól - derült ki az Eurostat ma közölt statisztikáiból. Az látszik, hogy az EU-s források lehívásának fellendülésével az egész kelet-közép-európai régió szárnyra kapott, Románia 5,6%-os GDP-bővülési ütemével pedig olyan iramot diktált, amivel senki nem tudta tartani a lépést.

Reggel már beszámoltunk róla, hogy a KSH előzetes adatai alapján az idei első negyedévben (szezonálisan és naptárhatással igazítva) 3,7%-kal volt magasabb a gazdaság teljesítménye, mint egy évvel korábban, míg a kiigazítatlan GDP-növekedés 4,1%-os volt, ami számottevően meghaladta a 3,5%-os elemzői konszenzusunkat.Kapcsolódó cikkünk2017.05.16Robbantott a magyar gazdaság!Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés