Előfizetői tartalom

Magyarország nem teljesít jobban, bezzeg a lengyelek igen

Portfolio
Magyarország az 54. helyen áll a World Bank Doing Business listáján, éppen csak Panama (55.) és Botswana (56.) előtt. Szlovákia öt hellyel van előttünk, ugyanakkor Romániát (73.) továbbra is jóval megelőzzük. Az előző évhez képest Magyarország kettő helyet esett vissza (a felülvizsgált adatok tükrében), míg 2012-höz képest még jobban. Követendő példa lehetne számunkra a reformok terén Lengyelország, aki három helyezéssel tudott javítani az üzleti környezetén (felülvizsgálás előtti számokhoz képest pedig tízzel) és ezzel szépen elhúzott mellettünk.

A World Bank Doing Business felmérés azt vizsgálja rendkívül körültekintően, hogy mik azok a tényezők egy országban, amik a vállalkozások működését elősegítik és mik azok, amik hátráltatják. Egészen pontosan 11 tényezőt vizsgálnak meg: mennyire nehéz egy vállalkozást indítani az adott országban, milyen nehéz építési engedélyeket szerezni, jelent-e problémát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés