Előfizetői tartalom

Máris ugrana 75 milliárd - visszavonnának két adóemelést

Portfolio
Az alig két hete, október 17-én bejelentett második, 367 milliárd forintos költségvetési kiigazítócsomagból máris visszavonnának két tételt, mert azok esetleg többet ártanának, mint amekkora hasznot hoznak a költségvetésnek - tudta meg az origo. Ez a két tétel a helyi iparűzési adó minimumának bevezetése és a cafeteria járulékterhének szigorítását illetné és együtt 75 milliárd forint bevételkiesést jelent a bejelentettekhez képest.

A 75 milliárd forintos lyuk befoltozása ismét a bankokon és a multikon csattanna - írja az origo. A lap információi szerint a miniszterelnök olyan visszajelzéseket kapott, amely szerint az élelmiszerek ára drasztikusan megugrana az intézkedések bevezetésének hatására. Az egyes cafeteria juttatások után fizetendő egészségügyi hozzájárulás 10-ról 27 százalékra emelése...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés