Előfizetői tartalom

Matolcsy: az MNB négy területen járulhat hozzá a növekedési fordulathoz (2.)

MTI
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) négy területen járulhat hozzá a növekedési fordulathoz, a kamatcsökkentések fokozatossága, kiszámíthatósága és folyamatossága pedig bevált, jó stratégia - mondta Matolcsy György jegybankelnök pénteken. Az MNB vezetője szerint az intézmény által elindított növekedési hitelprogram szerény, de szükséges program a növekedési fordulat eléréséhez.

Az MNB elnöke a jegybank országos konzultációs sorozatának balatonfüredi második állomásán elmondta: mivel az árstabilitás és a pénzügyi stabilitás rendben van, ez után egyrészt mindenfajta pénzügyi költség csökkentésére kell törekednie a jegybanknak. A tegnapi első állomáson elmodnott főbb üzenetek:Kapcsolódó cikkünk2013.05.16Matolcsy: a 290 körüli euró segíti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés