Előfizetői tartalom

Matolcsy: egyelőre nem lesz új devizahiteles mentőcsomag

Portfolio
Nincs új lépés terítéken a devizahitelesek megsegítését illetõen a mostani megállapodás értelmében - fejtette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az egy órakor kezdődött sajtótájékoztatóján, miután a Bankszövetség elnökével és a PSZÁF elnökével találkozott. Szász Károly a végtörlesztéssel kapcsolatos friss adatokat ismertette, Patai Mihály pedig ígéretet tett arra, hogy a Bankszövetség két héten belül megoldási javaslatokkal áll elõ a frankhitel-probléma ügyében. A jövõben minden hónapban megrendezésre kerül a találkozó.Fontosabb részletek Megállapodásra jutott a kormány és a Bankszövetség, hogy közösen dolgoznak ki megoldást a devizahitelesek további megsegítése érdekében. A Bankszövetség két héten belül elõáll egy átfogó, nagy jelentõségû megoldási javaslattal. A legfrissebb adatok szerint eddig 23 ezren végtörlesztettek, ez 33 milliárdos veszteséget okozott a bankrendszernek. Ezek fényében Matolcsy György mindenkit arra buzdít, hogy aki tud, éljen a végtörlesztés lehetõségével.

2011. november 03. 16:02 Megosztás Hogyan értékelhetjük a miniszter szavait? A devizahiteleseket célzó további mentőcsomagok sorozatos ígérete után alig egy hét alatt mára odáig jutottunk, hogy a kormány egyelőre nem tervez ilyet, és hajlandó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés