Előfizetői tartalom

Matolcsy: ez csak a kezdet

MTI
A magyar monetáris politika megújítása öt hete megkezdődött, de még az elején tartunk - mondta Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke az MTI-nek adott interjúban. A jegybankelnök egyetért Patai Mihály, a Bankszövetség elnökének javaslataival, miszerint a kéthetes jegybanki kötvényt betétté alakítanák vissza és korlátoznák egyes pénzintézetek hozzáférését a jegybank kéthetes eszközéhez. Elmondása szerint "kőbe van vésve", hogy a kéthetes kötvényállományt 900 milliárd forinttal lecsökkentik. Arról is beszélt: a jegybank támogatná a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összeolvadását. Ha az összeolvadás létrejönne, akkor szerinte ehhez egy új alelnökre is szükség lesz.

Korlátoznának egyes pénzintézeteket A jegybankelnök március 4-i kinevezése óta adott első interjújában jelezte, hogy a jegybank belső szakmai pályázatára érkezett számos ötlet közül több is beépülhet a monetáris politika döntéseibe, és kiállt a bankszövetség elnökének felvetése mellett is, hogy korlátozni lehetne azon pénzintézetek hozzáférését a jegybank...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés