Előfizetői tartalom

Matolcsy György semmibe vesz 500 milliárd forintot?

Szerda délután újabb költségvetési módosító javaslattal állt elő Matolcsy György. A nemzetgazdasági miniszter által beterjesztett, 85 oldalas módosításra a februárban, Brüsszelben bejelentett 250 milliárd forintos zárolást kell végigvezetni a büdzsén. Egyértelmű tehát, hogy a kiadáscsökkentésre a költségvetés elcsúszása miatt van szükség, nem a külső kockázatok indokolják, amelyek egyébként február óta nem csillapodtak. Matolcsy György mostani javaslata azért érdekes, mert az (amennyiben azt elfogadja a parlament) felülírja a hétfőn elfogadott, Mol-részvényvásárláshoz kapcsolódó költségvetési módosítást. Vélhetően adminisztrációs hiba történhetett, a minisztériumtól várjuk a tájékoztatást. Időközben csütörtökön Matolcsy György pontosítást csatolt a módosításhoz, és az NGM is közleményt adott ki, miszerint Magyarország a stabilitási tartalékkal "felkészül a várható gazdasági kockázatokra".

Újra módosul a büdzsé A szerda délután benyújtott költségvetési módosító javaslattal a kormány gyakorlatilag hivatalosan is elismeri, hogy a Matolcsy György által február elején bejelentett 250 milliárd forintos költségvetési kiadászárolásra nem a "súlyos külső kockázatok megjelenése" miatt van szükség, hanem az idei költségvetésben rejlő "elcsúszás" miatt....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés