Előfizetői tartalom

Matolcsy konkrét számokat közölt a reformprogramból - Kinek fájhat?

Portfolio
A megszokottól eltérő úton jár a kormány, és időnként kétségtelenül brutális eszközöket használ - ismerte el Matolcsy György a hvg.hu-nak adott interjújában. A nemzetgazdasági miniszter a februárra ígért reformprogram kapcsán megemlítette, hogy a munkaerőpiaci alapnál 100-120 milliárdot, a gyógyszerkasszánál 100 milliárdot lehetne megtakarítani.

Matolcsy György az interjúban elismerte, hogy Magyarország a megszokotthoz képest más úton indult el gazdaságpolitikájában. A magyar kormány egy növekedést, foglalkoztatást pártoló vonalon indult el a nemzetgazdasági miniszter elmondása szerint, hozzátette azt is: röpke hat hónap alatt konszolidálták Magyarország költségvetését is, egészen 2012-ig. 840 milliárdos lyukat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés