Előfizetői tartalom

Matolcsy: 280 milliárd forintot szedünk be a tranzakciós illetékből

Portfolio
A kormány a tegnapi ülésén megtárgyalta a 2013. évi költségvetés tervezetét - jelentette be a 2013-as költségvetésről szóló kormányszóvivői tájékoztatón Giró-Szász András kormányszóvivő. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a részletekről szólva kijelentette, hogy az első olvasathoz képest 170 milliárddal emelte meg a kormány a kiadási és a bevételi oldalt. 120 milliárd forintos többletkiadást engedélyez a minisztériumoknak, 50 milliárd forinttal pedig nő az Országvédelmi Alap. Ennek fedezetét biztosítja az, hogy a kormány az eddig jelzett 130 milliárd helyett 280 milliárd forintot szed be a pénzügyi tranzakciós illetékből, valamint további 20 milliárdot takarít meg a közszférában, miután bevezeti a 62 év felettiek esetében a kötelező nyugdíjba vonulást.

Stabil iránytű "A 2013-as költségvetésnek stabil iránytűként kell szolgálnia" - kezdte Giró-Szász András, aki emlékeztetett arra, hogy még a nyári ülésszakon el kell fogadja a tervezetet a Parlament. "Kiszámíthatónak kell lennie és Magyarország számára stabilitást kell jelentsen. A 2013-as költségvetést úgy is felfoghatjuk, hogy az európai válságra adott válasz"...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés