Előfizetői tartalom

Matolcsyék eladták a magyar aranytartalékot

Portfolio
A november végi 110 millió euróról (34 milliárd forint) nullára esett december végére a Magyar Nemzeti Bank nemzetközi tartalékain belül a monetáris aranytartalékok szintje. Ilyenre az 1998 óta elérhető idősor szerint nem volt még példa, azaz az összes aranytartalékát eladta az MNB. A piaci árfolyamok alapján ez nem volt túl jó időzítésű, mivel 10 havi mélyponton 1150 dollár körül járt az árfolyam. Frissítés: írásunkra reagált a jegybank. Az MNB elmondta, hogy nem eladta, hanem egy swap-ügyletbe vonta be az aranytartalékot.

A ma közzétett december végi adatok szerint 767 millió euróval 24,384 milliárd euróra estek Magyarország nemzetközi tartalékai, ami szeptember vége óta (amikor 23,661 milliárd eurón álltak, ami 7 éves mélypontot jelentett) a legalacsonyabb. A tartalékok összetevőit vizsgálva szembetűnő, hogy a monetáris aranytartalékok a november végi 110 millió euróról nullára estek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés