Előfizetői tartalom

Még mindig emelkedik az államadósság

Portfolio
Tavaly év végén 65.9 százalékos volt a GDP-arányos államadósság Magyarországon. Hiába a kiigazítási csomag, a költségvetési hiány még így is elég nagy volt ahhoz, hogy az adósságállomány emelkedjen. A ma megjelent pénzügyi számlák statisztikákból az is kiderül, hogy a lakosság pénzügyi megtakarításai elérték a GDP 96 százalékát.

A névértéken számított, konszolidált bruttó államadósság a GDP 65.9 százaléka volt 2007 végén. A legutóbbi konvergenciaprogram szerint az államadósságnak csökkennie kellett volna (0.2 százalékponttal, 65.4 százalékra), az egyelőre nem világos, hogy mi a növekedés oka.Kapcsolódó cikkünk2008.02.18 08:00 "Visszafogjuk a hosszú kötvények aukciós értékesítését" (ÁKK-interjú)Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés