Előfizetői tartalom

"Meg vannak számlálva az olasz euró napjai"

Portfolio
Elképzelhető, hogy végül Olaszország az euróövezet elhagyására kényszerül, és vissza kell térnie saját fizetőeszközéhez annak érdekében, hogy megoldja adósságválságát. Ez pedig az euróövezet felbomlásával jár - sokkolja ismét a világot dermesztő jóslatával Nouriel Roubini, aki a Financial Times egyik blogjában fejtette ki álláspontját az aktuális európai fejleményekről. A pénzügyi válságot "előre látó" közgazdász professzor az olasz problémákat látva egyenesen azt írja, hogy "meg vannak számlálva Olaszország napjai az euróövezetben". Más szakértők az euró jövőjével kapcsolatban kiemelik: Merkel és Sarkozy múlt héten kinyitották Pandóra szelencéjét, amikor Görögország kiléptetésével fenyegetőztek.

Bizalom, hitelesség, piacok Miután a 10 éves olasz államkötvény hozama már 7% felett is járt, egyre nagyobb az esélye annak, hogy Olaszország elveszíti a piacról történő forrásbevonás lehetőségét. Mivel az ország túl nagy ahhoz, hogy engedjék becsődölni, de egyúttal ahhoz is túl nagy, hogy kimentsék, ezért elképzelhető, hogy egy kényszerű átstrukturálás következik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés