Előfizetői tartalom

Megállapodott Merkel és Sarkozy

Portfolio
Angela Merkel és Nicolas Sarkozy megállapodtak: olyan változásokat kell véghezvinni, hogy ne alakulhasson ki a jelenlegihez hasonlóan súlyos válság az eurózónában. A német-francia javaslat egyben tartalmazza az uniós alapszerződés megváltoztatását, amitől sokan azt remélik, hogy az Európai Központi Bank felhatalmazást kap a korlátlan állampapír-vásárlásokra.

Angela Merkel, német kancellár, és Nicolas Sarkozy francia elnök a pénteki uniós csúcsra készülve ma Párizsban egyeztettek. A találkozót követően elmondták, Németország és Franciaország közös célja, hogy olyan intézkedéseket hozzon, amelyek segítségével elkerülhető lesz, hogy a jelenlegihez hasonlóan súlyos válságok alakuljanak ki. Sarkozy hangsúlyozta: ez egyben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés