Megint a hosszú swapot tolta meg az MNB

2017. október 9. 15:38  english version   
nyomtatás
 
Újabb devizaswap-tendert tartott a Magyar Nemzeti Bank hétfőn. A jegybank az egy hónapos lejáraton beérkezett 82 milliárd forintból 75 milliárd forintot, illetve a hat hónapos lejáraton beérkezett 4,7 milliárd forint mellett a tizenkét hónapos lejáraton beérkezett 268 milliárd forintból 100 milliárd forintot fogadott el. A hétfői tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás eddig nem látott szintre, 1260 milliárd forintra emelkedik, a swapállomány átlagos eredeti futamideje pedig tovább hosszabbodik.


Egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidejű, forintlikviditást nyújtó devizaswap-tendert tartott hétfőn a Magyar Nemzeti Bank. A meghirdetett mennyiség egy és három hónapos futamidőn 80-80 millió euro (25 milliárd forint), míg hat és tizenkét hónapos futamidőn 160, illetve 320 millió euro (50, illetve 100 milliárd forint) volt, amelyre a bankok egy, három, hat és tizenkét hónapos futamidőn rendre 264 millió euro (82 milliárd forint), 10 millió euro (3,1 milliárd forint), 15 millió euro (4,7 milliárd forint) és 859 millió euro (268 milliárd forint) értékben adtak be ajánlatot. Az MNB az egy hónapos lejáraton 75 milliárd forint értékben, a hat hónapos lejáraton 4,7 milliárd forint értékben, míg a tizenkét hónapos lejáraton 100 milliárd forint értékben kötött üzletet a bankokkal. Az egy, három, hat és tizenkét hónapos swaptenderen rendre 5, 1, 2, illetve 8 bank vett részt.

A szerdai lejáratokat és a tenderek eredményét figyelembe véve az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás október 11-én 1080 milliárd forintról eddig nem látott szintre, 1260 milliárd forintra emelkedik. Ebből az egy hónapos eredeti futamidejű állomány 163 milliárd forintot, a három hónapos eredeti futamidejű állomány 324 milliárd forintot, a hat hónapos eredeti futamidejű állomány 273 milliárd forintot, míg a tizenkét hónapos eredeti futamidejű állomány 500 milliárd forintot tesz ki. A hétfői tender eredményéből következően a swapállomány átlagos eredeti futamideje tovább emelkedik.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...

Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium