Előfizetői tartalom

Megjelent az IMF nagyon kritikus véleménye Magyarországról

Portfolio
A válságból való kilábalás üteme mérsékelt és a sérülékenység magas maradt - értékeli az IMF Magyarországot a szokásos éves ("4. cikkely szerinti") jelentésében. A Valutaalap véleménye meglehetősen kemény, több helyen bírálja a magyar gazdaságpolitikát. Az igazgatóság meglátása szerint a hazai gazdaságpolitika körüli aggodalmak is hozzájárulnak a rossz pénzpiaci hangulathoz, ezért szükséges egy olyan gazdaságpolitikai mix összeállítása, amely helyreálltja a gazdasági kormányzás iránti bizalmat, biztosítja a folyamatban lévő kiigazításokat és erősíti a gazdasági intézményeket. Az IMF bírálja az adórendszert (felveti az egykulcsos adórendszer újragondolásának szükségességét), a munkaügyi politikát, a bankszektorral szembeni lépéseket, sürgeti a Költségvetési Tanács jelentős megerősítését, és a jegybanki függetlenség tiszteletben tartását.

Az idén elkerülheti a recesszió Magyarországot - áll a Nemzetközi Valutaalap jelentésben, amit a 4. cikkel szerinti konzultáció keretében adott ki. A múlt hétre várt, de végül csak ma megjelent dokumentumban igen erős megállapításokat tesz az igazgatóság a gazdaságpolitika színvonalára, valamint jelzi, hogy jelentős finanszírozási és növekedési kockázatokat lát.Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés