Előfizetői tartalom

Megszűnhet az ellenőrzés a magyar-román határon

MTI
|
Portfolio
Megérett az idő felvenni a románokat a Schengeni-övezetbe, azaz megszűnhet a magyar-román határellenőrzés - többek között ezt mondta a mai bukaresti látogatása során Jean-Claude Juncker. Az Európai Bizottság elnöke enyhíteni akarta a többsebességes EU-tól tartó román politikusok félelmét, és azt hangsúlyozta: ez már most is a realitás.

Az MTI beszámolója szerint Juncker többek között azt hangsúlyozta, hogy sohasem voltak másodrangú tagállamok az Európai Unióban, sem olyanok, amelyeket "hátrahagytak". A Bizottság elnöke méltatta Románia uniós elkötelezettségét, ám határozottan elhárította a Brexit utáni EU lehetséges forgatókönyveiről felvázolt elképzelésekkel szembeni, a többsebességes Európa gondolatát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés