Előfizetői tartalom

Megtorpant Magyarország európai felzárkózása

Portfolio
Egy ponttal került hátrébb Magyarország az egy főre jutó GDP tekintetében az unió átlagához képest, Észtország belendült és előzött, Horvátország viszont egyszeri helycsere után újból mögöttünk van - derül ki az Eurostat első, 2010-re szóló becsléséből. A magyar gazdaság fejlődése a 2000-es évek eleji ígéretes növekedés után az elmúlt hét évben már nem volt túl fényes: az uniós szinthez való felzárkózásban mindössze 0,8 százalékpontot produkáltunk, ami messze elmarad a régióban átlagos 10 százalékponttól. A középmezőnyből egyre inkább elhúz Szlovákia, és lassan "befogja" hazánkat Lengyelország is.

Az észtek újra előttünk, a lengyelek a sarkunkban Az Európai Uniós átlaghoz képest 64 százalék volt 2010-ben az egy főre jutó GDP, vásárlóerő-paritáson számolva, Magyarországon. 2009-ben ez az arány 65 százalék volt, 2008-ban 64 százalék. Általánosságban elmondható, hogy közép-kelet európai országokban inkább javulás volt tapasztalható, a legtöbb ország javított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés