Előfizetői tartalom

Megvan az új kínai miniszterelnök - Járt már nálunk

MTI
A kínai parlament pénteki döntése alapján Li Ko-csiang, a korábbi első miniszterelnök-helyettes lett az ország új kormányfője - jelentette a kínai központi televízió. A miniszterelnök személyére Hszi Csin-ping csütörtökön megválasztott államelnök tett javaslatot. Li biztos befutóként váltotta az idei parlamenti ülésszakon Ven Csia-paót az államtanács (kormány) élén, miután tavaly a Kínai Kommunista Párt kongresszusán a héttagú politikai csúcsvezetésbe választották.

Az 57 éves, angolul jól beszélő politikusról azt tartják, hogy elődje nyomdokaiban elkötelezetten képviseli a gazdasági reform, a korrupcióellenes harc ügyét, s ebben partnere Hszi Csin-ping pártfőtitkár-államelnöknek. Li a kelet-kínai Anhuj tartományból származik, onnan, ahonnan Hu Csin-tao jelenlegi elnök, s a jól értesült sajtó általában tényként emlegeti, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés