Előfizetői tartalom

Mélyülő recesszió után stagnálás

Portfolio
2,1 százalékos lehetett a magyar GDP visszaesése a negyedik negyedévben a harmadik negyedévi 1,5 százalék után - vélik a Portfolio.hu által megkérdezett szakértők. A tavalyi évben összességében 1,5 százalékos lehetett a visszaesés, az idei évre átlagosan stagnálást várnak. Még 2014-ben is csak halvány, 1 százalék körüli ütemben indulhat meg a növekedés.

Ha a KSH csütörtökön az elemzők által várt számokat publikál az utolsó negyedéves GDP-adatokról, akkor a magyar gazdaság már a recesszió negyedik negyedévét taposhatta tavaly év végén. Sőt az utolsó negyedévre a visszaesés még mélyülhetett is. Az 1995-től rendelkezésre álló adatok szerint a 2008-2009-es válság idején volt ennél hosszabban tartó recesszió, akkor...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés