Előfizetői tartalom

Mikor lesz magyar euró?

Portfolio
Közel vagyunk ahhoz, hogy egy újabb maastrichti csatlakozási kritériumot teljesítsünk, ugyanakkor egy másikat éppen a közelmúltban buktunk el. Nem ez az egyetlen ellentmondás: a költségvetési deficitre vonatkozó elvárásokat úgy tudjuk teljesíteni immár a második (harmadik) éve, hogy közben az államadósság nem tud meggyőzően csökkenő pályára állni. Ezzel együtt azt mondhatjuk, hogy sosem voltunk ilyen közel ahhoz, hogy az euróbevezetés számszerű feltételeit teljesítsük.

A magyar gazdaság sosem teljesített igazán jól az euróbevezetési kritériumok teljesítésében. Még amikor a gyors csatlakozás volt a gazdaságpolitika hivatalos célja, akkor sem nagyon tudtunk megfelelni a feltételeknek. Az utóbbi időben összességében javult valamelyest a helyzet, de a folyamat meglehetősen ellentmondásos. A kormány most elutasítja a gyors euróövezeti csatlakozás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés