Előfizetői tartalom

Mit várhatunk a japánoktól?

Portfolio
A japán jegybank várhatóan szinten fogja tartani jelenlegi eszközvásárlási programjának a mértékét és továbbra is 0,1 százalékon az irányadó rátát. A ma kezdődő két napos tanácskozás után, holnap hajnali öt órakor lát napvilágot a döntés. A sajtótájékoztatón elhangzó kijelentésekre figyelhet igazán majd a piac, ugyanakkor ennek az időpontja még nem ismert, vélhetően a döntést követően pár órán belül kerülhet rá sor.

A Bloomberg által megkérdezett 20 szakértőből 13 nem tartja valószínűnek, hogy az elkövetkező fél évben tovább bővítené lazítási programját a japán jegybank. A felmérés eredményei tehát visszafogottabb képet mutatnak a májusi előrejelzésnél. Haruhiko Kuroda, japán jegybankelnök legutóbbi állásfoglalása szerint tartózkodna a monetáris stimulus további bővítésétől....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés