Előfizetői tartalom

MKB: csak a fele összeg teljesül Matolcsy bejelentéseiből

Portfolio
A múlt héten bejelentett költségvetési intézkedésekből a tervezett összeg (400 milliárd forint) nagyjából fele jöhet csak be Kondrát Zsolt, az MKB vezető elemzője szerint. Ezért az elemző szerint az Európai Bizottság nem csak részleteket és tisztázó kiegészítéseket fog kérni a kormánytól, hanem további intézkedéseket is. Mindennek következtében a gyors IMF-megállapodás esélye kevéssé valószínű.

A kormány múlt hét pénteken jelentette a jövő évi költségvetés 397 milliárd forintos kiigazítását annak érdekében, hogy a 3% alatti GDP-arányos hiánycél megvalósuljon. Lesz készpénzfelvételi tranzakciós illeték, segélyezési plafon, eltörlik a nyugdíjjárulék plafonját, a pénztárgépeket bekötik a NAV-hoz. További részleteket lásd alábbi cikkünkben:Kapcsolódó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés