Előfizetői tartalom

295 ezer magyar indokolatlanul hiányzik a munkaerőpiacról

Portfolio
2010-ben 295 ezer ember tartozott az ún. egyéb inaktív munkaerőpiaci kategóriába, azaz társadalmilag elfogadott indok nélkül hiányzott a gazdaság rendelkezésére álló, dolgozó vagy munkát kereső népességből, továbbá semmiféle kimutatható jövedelemforrással nem rendelkezett, és nappali tagozatos tanulmányokat sem folytatott - többek között ez derült ki a Központi Statisztikai Hivatal napokban nyilvánosságra hozott, a 15-61 éves korosztály jellemzőit bemutató 2010-es Munkaerő-felméréséből.

Sokan ütköznek nehézségekbe A 15-61 éves magyar népesség gazdasági aktivitási szintje 2010-ben 65,1% volt a KSH adatai szerint. A korcsoporton belül a népességnek mindössze 57,8%-a (3 millió 719 ezer fő) tartozott a foglalkoztatottak közé, további 2 millió 721 ezer fő vagy önszántából, vagy kényszerűségből maradt, illetve került nem foglalkoztatott státusba. Az, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés