FONTOS Megjött a Standard and Poor's ítélete Magyarországról
 
Előfizetői tartalom

A 40 év alattiak harmada kivándorolna

Portfolio
Az ezredforduló óta másfélszeresére nőtt a külföldi munkavállalást vagy végleges letelepedést tervező magyar fiatalok aránya, így jelenleg már mintegy harmaduk nem - vagy nem kizárólag - Magyarországon képzeli el a jövőjét, több mint tizedük pedig komolyan tervezi, hogy külföldön dolgozzon és/vagy éljen - derül ki a Tárki idősorából és a KSH Népességtudományi Kutatóintézet kutatásából.

Noha már 2001-ben is a 18-39 évesek igen nagy aránya (22 százalék) tervezett külföldi munkavállalást vagy letelepedést, Magyarország Európai Uniós csatlakozását követően ez az érték tovább növekedett, 2005-ben már elérte a 34 százalékot. Ez a változás elsősorban a rövidtávú munkavállalási tervek esetében történt emelkedésnek volt köszönhető. A rövid távú kint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés